Veckans video – vecka 13/2013

Masquer – Bills Bills Bills

Och så har det blivit dags att säga hej till ett nytt Mint-tema, nämligen ”Andra”. Denna omgång av veckans video kommer, precis som de senaste fem(!) omgångarna, beröra detta tema – fast med en liten twist som en säger. Under de kommande veckorna kommer allt handla om låtar som spelats in av andra artister än de som gjort originalinspelningen, det vill säga, covers.

Vad är det som skiljer en bra cover från en dålig sådan? Well, det finns ju såklart flera olika svar på denna fråga, men om jag bara får välja ett svar får det helt enkelt bli när ett band eller en artist tar en låt från ett oväntat håll och verkligen förändrar den, lägger till sitt alldeles egna sound och på det sättet gör den bättre. Som när Kicki Halmos och Pelle Lundqvist i Masquer gör en cover av Destiny’s Childs klassiska ”Bills, Bills, Bills” till exempel. Att spela in en akustisk version av sin cover är även det ett nästintill bombsäkert recept för att uppnå ultimat coversuccé. Masquer kan bocka av båda kriterierna och kan därmed titulera sig själv som covergenier!

På EP:n ”Covers” har Masquer spelat in sina tolkningar av Lesley Gores ”You Don’t Own Me”, The Cures ”The Hanging Garden”, Per Eglands ”Franco för mig” och det traditionella julmästerverket ”O, helga natt”. Och så ”Bills, Bills, Bills” förstås. Lyssna på skivan på Spotify.

Har du en video som du tycker borde väljas ut, en cover, nåt annat på tema andra eller tema lista? Kanske ditt eget bands? Lämna en kommentar här nedan eller tweeta till Pophannah!