Veckans video – vecka 15/2013

Paul Anka – Smells like teen spirit

Den femte april var det alltså exakt nitton (19!) år sedan Kurt Cobain hittades död i sitt hem i Seattle. Det enda som är mer svindlande än tanken på hur fort tiden egentligen går är vad Kurt skulle tycka om Paul Ankas ”Smells Like Teen Spirit”-cover. Skulle han ha protesterat mot att ”load up on guns, bring your friends” i Paul Ankas version blivit ”load up load up, bring your friends” eller skulle han bara motta covern med en axelryckning, något som inte är värt att lägga alltför mycket energi vid? Ju mer jag tänker på det tror jag att scenario nummer två är det mest korrekta, men innebär såklart inte att denna cover bör falla i glömska. För hur oväntat det än är att den ”riktiga” upphovsmannen bakom en av världens mest berömda covers (Frank Sinatras ”My Way”) själv gör en cover av nittiotalets kanske allra största låt så funkar den ändå oväntat bra.

På albumet ”Rock Swings” framför Paul Anka sina tolkningar av pop – och rocklåtar från 1980 – och 1990-talen. På spotify kan du lyssna på skivan i sin helhet.

Har du en video som du tycker borde väljas ut, en cover, nåt annat på tema andra eller tema lista? Kanske ditt eget bands? Lämna en kommentar här nedan eller tweeta till Pophannah!