Veckans video – vecka 18/2013

Cee Lo Green – No One’s Gonna Love You

Nu har det blivit dags att säga hejdå till den här veckans videoomgång med den, i mina öron, bästa covern någonsin – nämligen Cee Lo Greens version av Band of Horses ”No One’s Gonna Love You”. Det som gör just den här covern till just den absolut bästa är att Cee Lo Green tar originalet – en oslipad och rå (och skäggig) gubbrocksdiamant – och förvandlar den till en fullslipad soulbriljant som når tidigare oanade höjder.

Cee Lo Green ska även ha ett stort plus i kanten för att han valde att ge låten en regelrätt musikvideo, något som inte direkt hör till vanligheterna när det kommer till covers. I den här musikvideon (som det finns två versioner av, en ”oren” version som innehåller lite nakenhet och en ”ren” utan nakna inslag) får vi följa en tjej som efter att ha blivit vräkt beger sig ut på en road trip med sin pojkvän.

2010 gav Cee Lo Green och Band of Horses ut en splitsingel som innehåller såväl Cee Lo Greens version av ”No One’s Gonna Love You” som Band of Horses coverversion av Cee Lo Greens låt ”Georgia” (som du kan lyssna på här på spotify).

Har du en video som du tycker borde väljas ut? Kanske ditt eget bands? Lämna en kommentar här nedan eller tweeta till Pophannah!