Header_otyg.png

Fixa klorna!

Hoppa över snällt rosa eller klassiskt rött och låt dig inspireras av djurvärlden nästa gång det är dags för ett nytt nagellack.

Korp:Illamasqua ”Boosh”
Att korpen är av de mest mytomspunna fåglarna på det norra halvklotet råder det väl egentligen inga tvivel om. Och varför skulle det göra det egentligen? Med sitt säregna läte, asätartendenser och rykte om sig att vara kloka är det inte svårt att förstå vilken stark mytologisk och folkloristisk symbol korpen varit, och fortfarande är. Men kanske beror detta främst på dess yttre egenskaper – egenskaper som förkroppsligas exceptionellt bra i Illamasquas högglansigt svarta nagellack ”Boosh”.

Burmesisk albinopytonorm: IsaDora ”650 Plain White” & ”804 Yellow Crew”
Ett av mina allra starkaste populärkulturrelaterade djurminnen är utan tvekan Britney Spears framträdande på MTV Video Music Awards i Köpenhamn 2001 då hon delade rampljuset med en burmesisk albinopyton. För en tid sedan twittrade ju Britney ut en efterlysning angående sin forne danspartner, bara för att en stund senare kunna meddela att Banana (som ormen heter) fortfarande lever och har hälsan. Britney Spears är dock inte den enda som har valt att dela rampljuset med en burmesisk albinopyton – Mintfavoriten Grimes gör detsamma i videon till Genesis. Känner du för att kanalisera lite albinopytonmagi i manikyrform? Måla först naglarna i ett eller två lager med IsaDoras ”650 Plain White”, låt torka och avsluta sedan med ett lager av deras gula krackelerande graffitinagellack ”804 Yellow Crew”.

Eccoptocnemis semiviridis (skalbagge): Models Own ”Golden Green – Beetlejuice”
Insektsfobi till trots har jag inte kunnat undvika att fascineras av skalbaggar, och då kanske framför allt de som tillhör familjen glansbaggar. Av alla de drygt 350 000 skalbaggsarter som hittills upptäckts borde den arten som går under klassificeringsnamnet Eccoptocnemis semiviridis från Tanzania vara en av de de allra finaste med sitt grönguldiga skal. Och vet ni, i det brittiska nagellacksmärket Model Owns Beetlejuicekollektion finns det ett nagellack som fångar denna mycket stiliga skalbagges färgskiftningar på ett oerhört bra sätt!

Dendrobates azureus (pilgiftsgroda): Nails Inc ”Connaught Square”
Om ni någon gång råkar befinna er i skogarna kring Sipaliwinidistriktet i Surinam eller i norra eller centrala Brasilien kan ni (om ni har extrem tur) träffa på okopipin, det vill säga den blåa pilgiftsgrodan som går under klassificeringsnamnet Dendrobates azureus. Denna groda har fått sitt namn av en mycket grundläggande anledning: dess azurblåa färg. Även om 3D-glitterlacket ”Connaught Square” från brittiska Nails Inc kanske är i det mörkaste laget och inte matchar okopipin exakt borde detta lack ändå kunna fånga dess känsla!

Lejon: Ciaté ”Gold Digga”
Ingen djurnagellacksspecial är väl komplett utan ett nagellack som är värdigt det djur som går under smeknamnet ”djurens konung”, alltså lejonet. Och även om det kanske låter som världens äldsta klyscha är guldnagellack det enda lacket som gäller om en ska göra en lejoninspirerad manikyr. Och vilket guldnagellack är det absolut finaste just nu? Svaret är (åtminstone enligt mig själv) mycket enkelt: ”Gold Digga” från Ciaté.

Hannah Clowers har fler nagellack än vad som går att räkna och när hon inte instagrammar dem lägger hon mest upp bilder på söta katter.

Illustration: Malin Skogberg

En Kommentar

  1. Pingback: Hejdå Sara, Emma, Karen & Raisa | Mint

Kommentera