Header_sorja.png

Rådgör med rådet – Mat i miniformat

Rådet

Vad är grejen med brysselkål?

Är inte grejen med brysselkål att den är en så kallad vuxensmak, som vuxna gillar att tjata på barn om att äta en gång om året, som barnet hatar tills det är 23 och inser att det här var ju faktiskt ätligt? Kanske är grejen att brysselkålen blivit det dåliga samvetet på julbordet. Du har typ bara kött och så har du brysselkål som en liten ensam grönsak, som alla har någon diffus uppfattning om är nyttig, men ingen vet riktigt hur (men den ÄR sjukt nyttig, innehåller massor av vitaminer, är bakteriedödande och anses renande för levern bland annat). Jag tror att det är grejen med brysselkål. Att den är en sådan grej som andra säger är bra för oss men som vi måste frigöra oss från barndomen för att förstå. Som varannan vatten.

Vad vill du fråga rådet? Mejla fraga@mintmag.se! Rådet är Siska Humlesjö och Ida Nordén och de kan allt.

Illustration: Linda Vännström

Related Posts

Kommentera

*