Veckans internetdjur – vecka 41/2012

Internet är fullt av gulliga djur. Pälsbollar och krambenägna katter går knappt att undvika. Tur att fler arter finns på internets avkrokar.

Denna vecka dyker vi ned i den marina webben för att hitta vårt utvalda internetdjur. Rampljuset riktas mot korallreven, där vi finner en särskilt skojfrisk individ: den aspirerande stand up-komikern muränan. På internet mer känd som artistnamnet Bad Joke Eel.

Muränan kan verka farlig vid en första anblick, men dess normala uttryck är egentligen bara avvaktan. Hen väntar ständigt på att medfiskarna ska haja skämtet (fattaru? haj!) och för att fördriva tiden under de långa jaktpassen i korallernas skydd filar hen gärna på nya sylvassa ordvitsar. Naturligtvis levererar hen helst vitsar med lämpligt havstema. Att känna till sin publiks referensramar är A och O!

Huruvida Mårten Andersson är beredd att släppa in muränan i svenska stand up-scenens gräddfil för företagsgig, RAW, återstår att se. Men troligen kan skojarålen bli en bra youtube-stjärna: utöver sin oemotståndliga charm som gör dåliga vitsar roliga besitter muränan nämligen även en sångtalang värdig Dean Martin.

Vi önskar hen all lycka i jakt och karriär!

Bubblare som fångats ur havsnätet:

– Havets Mia Törnblom, sjökon, står alltid redo med några lugnande ord och en inbjudan till undervattensworkshop i mindfulness. Personlig utveckling är inte bara en hobby utan en livsstil för alla arter av sirendjur.

– Kung över internetoceanernas djup är inte Poseidon, utan förstås narvalen. Den hornprydda valen dyker gärna upp där man minst anar det men bringar snarare ordning än kaos som en havets Jediriddare.