Veckans internetdjur – vecka 43/2012

Veckans internetdjur är en uråldrig rackare, och kanske även sektledare.

När Raptor Jesus skulle frälsa dinosaurierna för en bunt miljoner år sedan gick det inte så jättebra. Alla dog, och så var det med det. Sedan dess får man anta att den ensamme velociraptorn bidat sin tid i väntan på en mer lämplig arena för predikan, och för en si sådär sju år sedan började människan på internet få upp ögonen för den udda och eventuellt mer livsfarlige än livgivande frälsaren. Ödlefrälsaren har regelbundet synts till här och var på nätet under dessa år, utan att visa det minsta tecken på att dö ut.

Efter ett antal schismer finns numera flertalet kyrkor som underkastar sig den uråldriga reptilen, med varierande grad av ortodoxa läror: från den religiösa motsvarigheten till slacktivism på Facebook-grupperna, till den radikalt hängivna gerillamissionen på 4chan och andra ljusskygga fora.

De få skrifter och gamla digitala benrester som funnits att tillgå motsäger ofta varandra, och tolkningarna likaså. En del menar att människosonen Jesus i själva verket var Raptor Jesus återfödd, andra att de två frälsarna helt enkelt bildade allians för två tusen år sedan. Vissa uppenbara kättare menar att Raptor Jesus dog ut för våra synders skull redan på slutet av yngre kritaperioden, men det verkar ju lite komplicerat eftersom vi inte fanns på den tiden.

Bubblare:

Den andligt begåvade Raptor Jesus mer intellektuellt inriktade släkting Philosoraptor är även grubblande själsfrände med Auguste Rodins Tänkaren. Både evighetens hemligheter och vardagens små mysterier fångas upp av tänkaren och uttrycks oftast i form av olösliga gåtor eller en simpel vits.