Header_otyg.png

Veckans video – vecka 40/2012

Ed Harcourt – The Apple of My Eye

Av alla teman att välja musikvideor till är nog djurtemat ett av de allra svåraste. Inte för att det är särskilt svårt att hitta passande videor, utan snarare tvärtom – nästan alla riktigt bra sådana innehåller minst ett djur, vilket gör urvalsprocessen till en mycket svår och ångestframkallande historia. Men en måste ju börja någonstans och vad kan vara en bättre startpunkt än den musikvideo som kickade igång det som för mig kommit att bli en livslång fascination för sphynxkatter?

Det har nu gått tio år sedan Ed Harcourt släppte musikvideon till sin låt ”Apple of My Eye” och sedan dess har inte en dag passerat utan att jag tänkt vilken stor ära det hade varit att få ha en alldeles egen nakenkatt i mitt liv. Jag tänker mig lite att vårt liv skulle vara ungefär som Eds och hans katts i videon, minus den där sorgliga episoden då katten råkar komma på villovägar och hamnar högst upp i ett träd. Hell, jag tror att jag till och med hade försökt lära mig sticka enbart för att kunna göra fina tröjor att klä den i!

Har du en video som du tycker borde väljas ut, en med djur? Kanske ditt eget bands? Lämna en kommentar här nedan eller tweeta till Pophannah!

3 Kommentarer

 1. Jonna

  Här är min favoritdjurvideo, för det är så många gulliga i den!
  http://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

  • Hannah

   Åh, smälter när lejonungen tittar in i kameran 0:16 in i videon! Och björnarna! Och… ja, alla djuren! Så himla fint!

 2. Pingback: Veckans video – vecka 42/2012 | Mint

Kommentera