Det första plagget

Johanna Palmborg är den stylist som på Klubb Konstfuck gav oss hybris i överdåd med guld och djur inbakade i hår, stylisten som aldrig verkar vara rädd för att något skulle vara för mycket och allt är sagolikt over the top. Men, vad var egentligen Johannas eget första val gällande kläder?

– Vilket är det första plagget du köpte själv?
Det första jag kommer att tänka på när det gäller det första plagg jag köpte själv är en hel dress som jag förvisso inte köpte, men valde själv inför mitt första klassfoto i ettan. Jag fick välja vad jag ville ur en klädkatalog, troligtvis Ellos. Jag valde en grå dress med rosa stjärnor på. Denna outfit bestod av en långärmad huvtröja, kjol och tights. Allt i samma stjärnmönstrade tyg. Jag var överlycklig och hade precis haft vattkoppor. Men jag tror att det första plagg jag faktiskt betalade för själv, som jag minns, var en t-shirt med Marcus Schenkenberg på. Den var vit med Marcus i helkropp på en strand. Självklart barbröstad med någon form av höftskynke. Jag köpte den på någon marknad.

– Minns du hur det kändes?
Det fanns en enorm maktkänsla i att själv kunna välja vad jag ville ha på mig. Inte bara behöva ta hänsyn till vad som var praktiskt och sen få välja färg.

– Vad bar du det med?
Till denna underbara t-shirt bar jag ribbade, tjocka tights och en av mammas gamla avlagda skjortor över. Väldigt bekvämt och lekvänligt.

– Äger du det fortfarande och skulle du använda det än?
Tyvärr finns inte Marcus att finna någonstans. Troligtvis beror detta på att min mamma slänger allt som inte används. Jag sörjer den än idag.

– Vad var det senaste plagget du köpte?
Jag inser nu att jag faktiskt väldigt sällan köper kläder som är värda att nämna. Senast köpte jag ett par svarta strumbyxor och en orange bh. Inget som är särskilt exalterande i sig självt. Men bhn ser väldigt bra ut under min transparenta tröja med sammetstribaler på överarmarna och i svanken, som jag köpte i vintras.

 

Just nu är Johanna nästan färdig på sin kulturprojektledarutbildning och den 30 maj får vi se Johannas styling på Utopia Stil på Lagerhuset, under HBTQ-Festivalen i Göteborg. Är du nyfiken på vad Johanna gjort innan så finns bilder på tidigare projekt på hemsidan här.

Illustration: Klara Persson

En Kommentar

  1. Pingback: Solaris | Mint