Matvisioner med Grimes

Grimes är aktuell med sin fjärde skiva och vore i en perfekt värld Way Out Wests nästa artistsläpp. Vi vill såklart veta vad hon brukar äta.

Grimes är 23-åriga Claire Boucher från Canada. Hon flyttade från Vancouver till Montréal som sjuttonåring och var en av de framträdande personerna i Lab Synthèse-scenen, och man räknar hennes andra skiva, Halfaxa (2010), som en av de första i witch-house eller lo-fi R&B-genren. Hennes fjärde skiva, Visions, är släppt på Arbutus Records och har med all rätt fått lysande kritik.

Hej Claire Boucher aka Grimes, vad känner du för att stoppa i munnen just nu?
Kaffe.

Jag läste att du åkte nerför en flod på en hemmabyggd båt, vad åt du på det stora äventyret? Ekorrar?
Potatis.

Ser du fram emot att äta något särskilt på Primavera Sound-festivalen i Barcelona? Jag kan varmt rekommendera chokladpannkakorna!
Vad som helst med choklad, haha. Jag har aldrig ätit spansk mat, så bokstavligen vad som helst.

Vilken är din favoritfrukt?
Papaya.

Hur ser din rider ut, är det nån mat på den eller är där bara alkohol?
Haha, nä, bara vatten.

Om du bjuder hem nån på middag, vad lagar du?
Jag är en värdelös kock, men jag försöker göra saker som stir fry om jag försöker att imponera på nån. Kanske quinoa, grönsaker.

Bakar du mycket? Isåfall, vad?
Haha, aldrig. Ibland försöker jag att göra kakor. Det enda som jag lyckats baka är majsbröd.

Har du något recept som du skulle vilja dela med oss? Kanske en soppa?
Borstj: Fräs 3 lökar i massor av olja och koka rödbetor i vatten. Lägg löken i rödbetsvattnet med all olja, tillsätt dill, morötter, potatis, andra grönsaker, låt puttra en stund. Tillsätt kanel. Servera med crème fraiche efter typ åtta timmar.

Om du är på turné, vad saknar du hemifrån? Poutine?
Jag hatar poutine, haha, men jag gillar mackorna på Casa del Popolo. Oftast äter jag hemma, saker som är billiga och enkla och i storpack. Jag vet inte hur man lagar kött – så generellt linser, potatis, broccoli, diverse bönor, frukter. Såna saker. Jag äter inte ute så mycket.

Robin Olsson är chefredaktör för mat- och musikbloggen Llama Lloyd, som vurmar lite extra för Hisingen och tycker att poutine är ”det i särklass fetaste jag någonsin ätit”.

Foto: Raphael Ouellet/4AD