Rådgör med rådet – Ohygienisk eller gladkåt?

Rådet goes Magdalena Ribbing.

Hej! Om man har stämt träff med någon och är ganska säker på att man
ska ligga med varann (säg att det har hänt förr t.ex.) är det okej att
ta med sig tandborste då? Mvh Fräsch andedräkt

Det här handlar om tre saker:
1. Hur petig med bakterier du är
2. Hur petig med bakterier personer du ligger med är
3. Hur avslappnade ni är

För en som är inte så hygienisk (t.ex. luktar på underkläder för att avgöra huruvida de är använda eller inte) så säger jag nej, det behöver du inte. Du kan istället be att få låna tandborste av den du ligger med, förutsatt att den inte heller är särskilt hygienisk.

Dock! Har ni ett avslappnat förhållande där ni inte hymlar med att ni gillar att ligga med varandra kan du gott ta med dig din tandborste. För hur big deal är det? Det är bara att säga att “ ja jag hoppades att jag skulle sova över så jag tog med mig tandborste”. Är ni båda vettiga och gladkåta personer så bör ingen ta illa upp över det.

Rådet är Siska Humlesjö och Ida Nordén. Fråga rådet om precis vad som helst. Maila! fraga@mintmag.se
Illustration:
Karen Canales

2 Kommentarer

  1. Elin

    Detta tycker jag också är väldigt krångligt. Jag har linser och tycker att det är görkrångligt att räkna ut om det verkar för på att ha med alla linsgrejer eller om jag ska genomlida en dag med att ha sovit med linserna bara för att inte verka som att jag tar liggandet för mycket för givet.

  2. Maia Ray

    Jag skulle alltid ha med mig det jag behöver för att klara ett par dagar hemifrån. Typ tandborste, pengar, mobilladdare etc. Men så gillar jag att vara förberedd. Fattar inte varför det är stor grej att vara positivt sinnad samt praktiskt lagd. Plus, varför skulle den andra bry sig om en har en tandborste med sig. Och om det inte ”blir något” kommer den aldrig veta att en har den med sig..