Rådgör med rådet – Sten sax påse

Hur långt kan man ta konceptet sten – sax – påse?

Du menar alltså att klunsa! Så säger folk på västkusten. Sten, sax och påse började folk med i Kina någon gång runt när Jesus föddes, så uppenbarligen kunde man ta konceptet väldigt långt, ända till Sverige och år 2012! Tydligen används klunsadet i vampyrlajv för att komma fram till saker. Något som jag inte rekommenderar. Dels för att vampyrlajv får mig att tänka på helgon.net, vilket får mig att tänka på genusforumet där, vilket får mig att bli rädd för mänskligheten. Dels för att det inte är slumpmässigt! Har du klunsat med någon flera gånger är det rätt lätt att lista ut vad de ska göra härnäst. Antagligen sten. Eller sax. Eller påse. En gång klunsade jag med en som försökte trumfa allt med “grävskopan”, det rekommenderar jag inte heller då det kan göra din motspelare fruktansvärt arg! Annars kan du greja med spelteori  eller programmering. Då kan du gå med i någon av de tävlingar som är för bästa klunsprogrammet. Det är verkligen att ta sten, sax och påse för långt! Sen finns det de som har lagt till saker som brunn (i Frankrike), men det är helt värdelöst för du kan inte ha fyra grejer för då blir spelet ojämnt (papper slår sten som slår sax som blir slagen av brunnen men det blir stenen också men inte pappret blablabla). I Tyskland har de dessutom lagt till tjuren som dricker upp den ondskefulla brunnen. I ett avsnitt av Big bang theory pratar de om sten, sax, påse, ödla och Spock men det orkar jag inte ens tänka på för det verkar så rörigt så det är att ta klunsandet för långt. Att tvinga rådet att läsa jättemånga Wikipedia-artiklar om att klunsa är definitivt att gå lite för långt…

Vad vill du mer att rådet ska tvingas läsa om? Skicka din fråga till fraga@mintmag.se! Rådet är Siska Humlesjö och Ida Nordén och de kan allt.

Illustration: Karolina Eriksson

En Kommentar

  1. Ylve

    Jag och min lillebror brukar köra helt fri sten, sax, påse, vilket betyder att man får hitta på precis vad man vill och sedan argumentera för vad som vinner över vad tills man når konsensus. Det brukar fungera förvånansvärt bra. Har även kört det med vänner och endel är så brighta att de kommer på grejer som överträffar allt. Vad tänker jag inte avslöja. Min lillebrorsa brukar vinna med svarta hål, gud, djävulen och liknande. Men det finns ännu mäktigare grejer.