Mintkarameller: mars 2013

Nu är det återigen dags för redaktionen att presentera månadens favoriter.

MALIN:

  •  Mire Kay – Reverse

Denna fina duo har vi haft ögonen på sedan de släppte den där fantastiska ep:n Fortress som tar slut alldeles för fort varje gång man lyssnar på den. Victoria Skoglund och Emelie Molin spelade tillsammans i Audrey och landade tillsammans i Mire Kay med gitarr, cello, stämsång och finurliga naturdrömska texter. Nu har de släppt första låten från det kommande debutalbumet med releasedatum 5 april och matchat den med en drömsk video.

Ni kommer väl ihåg den där fantastiska låten Lose it från det här gänget med en sångerska som tydligen har en bakgrund som operasångerska. Detta är första singeln från det kommande albumet som släpps 17 juni.

 

 KAREN:

  • Bianca Kronlöf – Så jävla PK!

 

 

SARA:

  •  House of Cards

Kanske att jag var sist på bollen på House of Cards. Men så går det när en säger upp sitt Netflix-abonnemang pga pissigt utbud, då släpper de så klart en egen serie som en inte vill göra annat än ligga hemma och sträckkolla på (vilket ju också är fullt möjligt eftersom alla 13 avsnitt släpptes på en gång). Första gången Kevin Spacey tittar rakt in i kameran och pratar direkt till mig med sin härligt släpiga sydstatsdialekt känns det lite obekvämt, sedan köper jag det rakt av. Jag sympatiserar med ingen och alla i denna West Wing gone bad.

 

EMMA:

  • Baton Rouge Bill -Tie Dye Part 1 spiral design

fantastisk tie dye spiral-tutorial!

  •  Baton Rouge Bill -Tie Dye Part 2 spiral design

…i två delar!

 

GUSTAV:

  •  Berättelser från Engelsfors

I väntan på att sista delen i Sara Bergmark Elfgrens och Mats Strandbergs Engelsfors-trilogi, som inleddes med Cirkeln, släpps den 20 mars en bok med tecknade serienoveller om samma häxbefolkade bergslagshåla. För teckningarna står Lina Neidestam, Kim W. Andersson och Karl Johnsson, som alla redan visat starka fantasymuskler i såväl egna böcker som tidningen Utopi.

Precis som för trilogins böcker finns också en snygg trailer att titta på som smakprov.

 

RAISA:

Podcast: Första avsnittet har Rebecca & Fiona och Tommie X som gäster och handlar ”Om musiken, politiken och det här med att tacka nej till Madonna.” Det kändes som en perfekt blandning av (pop)kultur och politik och jag mycket pepp på framtida avsnitt.

  • Kvinnohat

Konto på Instagram, Twitter & Facebook som pekar på olika typer av kvinnohat. Kan låta deppigt, men att se att fler reagerar på samma grejer känns snarare stärkande. Dessutom har pepptisdagarna med upplyftande grejer snabbt blivit veckans höjdpunkter i min feed.

 

Illustration: Karen Canales