Veckans video – vecka 9/2013

Lykke Li – Little Bit


Först ut i denna omgång av veckans video på tema knut blir en musikvideo som utan tvekan kan sägas utgöra startpunkten på en av nollnolltalets mest inflytelserika frisyrtrender – hårknuten. Nuförti’n kanske denna håruppsättning egentligen är mest känd som Lykke Li-knuten. Jag kan inte riktigt fatta att det har gått hela sex år sedan Lykke Li släppte debutsingeln ”Little Bit”, det känns nästan som att det var igår? I alla fall. Vem hade kunnat tro att denna frisyr skulle få ett så enormt genomslag? Ett tag kändes det som att Lykke Li-knuten var på väg att bli ett nutida svar på nittiotalets The Rachel.

Även om jag personligen inte riktigt förstod grejen med just denna förbannade hårknut då det begav sig har jag i efterhand sakta börjat inse dess storhet. Hårknuten uppfyller ju liksom de två krav som jag ställer på frisyrer: de ska 1) vara snygga och 2) vara praktiska och förhållandevis enkla att få till. Jag tror att min aversion mot Lykke Li-knuten grundade sig i min nästintill livslånga kamp mot långt hår, men nu när jag håller på att låta håret växa ut från den där fantastiska Britta Persson anno Current Affair Medium Rare-frisyren kan jag komma på mig själv med att drömma om långt hår som vid vissa speciella tillfällen kan sättas upp i denna briljanta hårknut.

Har du en video som du tycker borde väljas ut, en på tema knut? Kanske ditt eget bands? Lämna en kommentar här nedan eller tweeta till Pophannah!