Festivaltips: Knarrholmen

Festivalsäsongen börjar NU! Först ut denna festivalsommar är Knarrholmen. Ni vet den där fantastiska skärgårdsfestivalen på en ö utanför Göteborg. Här listar vi redaktionens bästa tips inför festivalhelgen.

Jens Lekman: Denna herre (som en gång gjorde en playlist åt oss) återkommer till festivalen och denna gång ska han spela igenom hela sin låtkatalog. Vet ni hur många låtar han gjort? Antagligen lika många som det finns bultar i ölandsbron. Men vi älskar konceptspelningar så det är tummen upp såklart! Som tur är har han två tillfällen på sig under festivalen. Fredag kl 18.00 på Lilla scen och lördag kl 16.00 på Stora scen.

Quizadillas: För att det är kul med quiz och för att man äntligen kan få lite användning för alla års tittande på filmer och tv-serier. Det var ingen waste of time! Äntligen förstår någon värdet av denna kunskap! Hurra! Fredag kl 19.00 på Lilla scen.

Xenia Kriisin: Lyssna på den första singeln hon släppt. Firearms. Sen kommer du inte behöva lyssna på något mer på ett tag. Missa inte den här spelningen för allt i världen. Fredag kl 20.30 på Stora Scen. Lyssna: Firearms på Spotify.

Boulier de Lotto: För att det faktiskt är kul med spex ibland. Om det kommer med elorgel, bongotrummor och priser. Du är nyvaken och långsam i hjärna och kropp efter gårdagens påfrestelser. De är underhållande. Får vi önska oss sol också tack? Lördag kl 12.30 på Lilla scen.

Young Galaxy: Tänka sig att de åkt ända från Kanada för att komma hit, ni vet det där landet som porträtteras i filmer som skitkallt när det egentligen är ungefär som Sverige eller möjligen lite mer bekvämt plus att de är tvåspråkiga hela bunten. Tänk på det om ni träffar på bandet nånstans på en ö i den göteborgska skärgården. Deras senaste skiva är dessutom ett skitbra soundtrack till ljumma sommarkvällar. Lördag kl 19.30 på Lilla scen.

El Perro del Mar: Hon är ungefär hur cool som helst och har en gång gjort en av de bästa depplåtarna (se nedan). Lördag kl 22.00 på Stora scen.

Alexandra Dahlström: Vi har älskat henne sedan Fucking Åmål och kommer aldrig att sluta. En gång träffade vi henne på en viss annan göteborgsfestival då hon spelade skivor backstage och fick hennes mailadress. Fatta sorgen när lappen tappades bort i fyllan och villan. Och glädjen när den dök upp igen över ett år senare. Har fortfarande inte vågat maila. Oavsett vad Alexandra spelar natten mellan lördag och söndag kommer vi att dansa i all vår starstruckness. Bästa avslutningen på festivalen. Lördag kl 01.00 på Lilla scen.