Listiga listor listade

Robin började samla på lappar för cirka fyra år sen och vid det här laget har han helt tapetserat sina vita garderober med några hundra av folks påminnelser. Vi ställde några frågor till honom om denna hobby.

1) Hur kommer det sig att du började samla på inköpslistor?
Jag har alltid varit av en nyfiken natur och hittar jag en lapp på gatan, brukar jag nästan alltid läsa den. En gång hittade jag en inköpslista på Coop i Sisjön där en familj skulle hatacokväll, den tyckte jag var oerhört rolig och är fortfarande en av mina favoriter. Det finns en mängd saker som kan vara roliga med inköpslistor, men de flesta är ju bara ”mjölk, bröd, äpplen”. Men under några år satte jag upp lapparna på mina garderober och då insåg jag att det var även sådana lappar kan vara roliga då en ser ett mönster bland inköpslistor från samma person. Till exempel var det en person som alltid köpte ”Becel. Båda sorter.” Hur mycket smör kan en behöva egentligen?

2) Brukar du själv skriva inköpslistor? Varför/varför inte?
Eftersom min primära affär är runt hörnet från mitt hem blir det att jag aldrig storhandlar utan går till affären nästan varje dag. Det händer dock att jag gör en lista, men då är jag som de flesta andra tråkiga moderna människor och skriver anteckningar i mobilen istället. Det händer ganska ofta att jag glömmer vad jag själv ska ha när jag hittar någon annans inköpslista bland kundkorgarna. Jag har tänkt att jag ska följa någon annans lista, men har ännu inte hittat någon som passat in på vad jag själv behövde, haha.

3) Lista dina favoritfynd och berätta kort om dem.

Den första jag hittade är fortfarande den allra bästa. Det är någon som ska handla inför en taco-kväll och det är ett flertal saker jag tycker är roligt. Att hen inte skriver ”sallad” utan ”1 litet isbergssalladshuvud”, att de planerar att äta fryspizza och att det är extremt viktigt med hö! Jag förbryllades länge över det där med hö innan en polare sa till mig att det nog är till en hamster.

Den här är så sjukt söt, barnet som skrivit lappen kan dessutom stava bättre än många vuxna!

Jag älskar den här. Någon ska göra sig en macka med skinka och gurka. Gör en lista av ett kuvert. Underbart ko