Veckans video – vecka 20/2013

Florence + The Machine – Shake it Out

Första gången jag hörde Florence + the Machines ”Shake it Out” höll jag på att tappa andan. Jag hade aldrig hört någon mer fulländad låt och hur många gånger jag än lyssnade på den under de där första dagarna lyckades jag aldrig att tröttna på den. Jag ville ha mer, mer, mer. Sedan, när musikvideon släpptes blev mina känslor om möjligt ännu starkare då den påminde mig om en av mina absoluta favoritromaner, nämligen Donna Tartts ”The Secret History”.

Om ”The Secret History” någonsin kommer att filmatiseras är jag övertygad om att Florence + The Machine kommer att vara en av de första som blir tillfrågade att bidra med låtar till filmens soundtrack. Inte bara för att hon lyckats med detta så bra tidigare – vem minns inte ”Heavy in Your Arms” från The Twilight Saga: Eclipse eller ”Over The Love” från  just nu bioaktuella The Great Gatsby? – utan för att musiken skulle passa alldeles utmärkt i den elitistiska och dekadenta collegemiljö som handlingen utspelar sig i.

Kanske skulle ”Shake it Out” passa alldeles ypperligt som soundtrack till de bacchus-fester som Francis hade tillsammans med Henry, Camilla och Charles i sin fasters sommarhus medan de två andra huvudkaraktärerna Richard och Bunny låg och sov?

 

Har du tips på en video som du tycker borde väljas ut, en cover, nåt annat på tema sommarliv eller tro? Kanske ditt eget bands? Lämna en kommentar här nedan! Eller vill du bli nästa person att välja ut veckans video? Maila mint@mintmag.se.

Fotografi: Hannah Clowers