Veckans video – vecka 21/2013

Coasting – Portland

 

En riktigt bra låt kan ta med sin lyssnare ut på en resa utan att lyssnaren faktiskt förflyttar sig en enda millimeter rent fysiskt. Detta är precis vad som händer i denna veckas absoluta favoritmusikvideo, en musikvideo som är skapad av ingen mindre än den Los Angelesbaserade experimentella animatören och videokonstnären Sarah Manuwal.

Musikvideon inleds med att två tjejer (som inte är helt olika de två Coastingmedlemmarna Fiona Campbell och Madsion Farmer) sitter i vad som ser ut som det snyggaste sovrummet någonsin och gör helt vanliga saker som att dricka och äta skräpmat. Och lyssna på musik förstås. Till tonerna av låten ”Portland” (som utgör en av de absoluta höjdpunkterna på Coastings album ”You’re Never Going Back”) beger sig tjejerna ut på en resa långt uppe bland molnen (på skateboards!), ut i rymden där de svävar fram mellan ostburgare och varmkorvar tills de träffar Twin Peaks-ikonen Laura Palmer som kröner dem till universums drottningar. Sedan tar låten slut och tjejerna är tillbaka precis där allt började.

Sarah Manuwal har även regisserat musikvideon till Coastings låt ”For Hours”. Titta på den här på You Tube.

 

Har du tips på en video som du tycker borde väljas ut, en cover, nåt annat på tema sommarliv eller tro? Kanske ditt eget bands? Lämna en kommentar här nedan! Eller vill du bli nästa person att välja ut veckans video? Maila mint@mintmag.se.

Fotografi: Hannah Clowers