Veckans video – vecka 22/2013

Los Campesinos! – Death to Los Campesinos!

Den här omgången av veckans (favorit)video tillägnas ett av de banden som jag under de senaste åren nästan tappat kontakten med helt och hållet, men som jag verkligen är beredd att kämpa väldigt hårt för att hålla kvar vid. Mycket har hänt med Los Campesinos! sedan jag hörde demoversionen av ”You! Me! Dancing!” sommaren 2006, och i vissa avseenden känns de nästan som ett helt nytt band inför varje nytt album som släpps (främst på grund av flitiga medlemsbyten).

I juni kommer Los Campesinos! att gå in i studion för att spela in deras femte studioalbum. Låt oss hoppas att de inte går samma öde då som de gör i musikvideon till låten ”Death to Los Campesinos” från 2008. För även om det ser ganska festligt ut att dö genom att bli förgiftad av confetti och blommor, attackerad av kattungar, få elchocker av en regnbågar, bli spetsad av en enhörning, bli strypt av banderoller eller efter att ha blivit utsatt för alldeles för många fjädrar och ballonger hade det ju varit fruktansvärt att förlora Los Campesinos.

 

Har du tips på en video som du tycker borde väljas ut, en cover, nåt annat på tema sommarliv eller tro? Kanske ditt eget bands? Lämna en kommentar här nedan! Eller vill du bli nästa person att välja ut veckans video? Maila mint@mintmag.se.
Fotografi: Hannah Clowers