Veckans video – vecka 23/2013

Vivian Girls – When I’m Gone

Och så har vi kommit fram till inte bara den allra sista veckans video-videon på temat lista, utan även den allra sista musikvideon som jag har valt ut. Det har varit en stor ära att få ansvara för veckans video här på Mint, men det har nu blivit dags för mig att gå vidare. Innan jag gör detta måste jag dock presentera den musikvideo (och låt) som jag anser är den allra bästa som någonsin gjorts – nämligen Vivian Girls ”When I’m Gone”.

Det är i princip omöjligt att förklara vad det är som gör en låt till ens absoluta favoritlåt, men när det kommer till ”When I’m Gone” tror jag att det är kombinationen mellan de mullrande gitarr – och basslingorna och de perfekta sångharmonierna som är det avgörande. Lägger en sedan till videon som är inspelad i ett hus som ser ut att kunna rasa samman precis när som helst och motljuset som får allting att se skimrande och skitigt ut på en och samma gång, då har en verkligen skapat en musikvideo utöver det vanliga.

Sedan Vivian Girls bildades 2007 har de haft tre olika trummisar – Frankie Rose, Ali Koehler och Fiona Campbell– men Cassie Ramone (sång, gitarr) och Katy ”Kickball Katy” Goodman (bas, trummor, sång) har varit med från början. Bandet är ett sådant där band vars medlemmar driver en mängd olika sidoprojekt. Två av sidoprojekten – Kickball Katys La Sera och Fiona Campbells Coasting – har vi ju bekantat oss med under tidigare veckans videoomgångar, men det är nog som just Vivian Girls som de är som allra starkast.

Har du tips på en video som du tycker borde väljas ut, en cover, nåt annat på tema sommarliv eller tro? Kanske ditt eget bands? Lämna en kommentar här nedan! Eller vill du bli nästa person att välja ut veckans video? Maila mint@mintmag.se.
Fotografi: Hannah Clowers