Rådgör med rådet – Äckliga kroppsljud

Varför låter män/pojkar/killar/snubbar så äckligt? Jag menar alla dessa harklanden, stönanden, spottanden osv…

Varför?

För att de inte bryr sig om hur de uppfattas? Eller för att det inte uppfattas som äckligt när män gör det? Alla människor låter är rådets bestämda uppfattning men sen lägger vissa band på sig. Jag kände en gång en tjej som aldrig bajsade någon annanstans än hemma och tyckte att jag förolämpade henne när jag bajsade hemma hos henne. Hon låter nog inte särskilt mycket alls tror jag, medan jag som tydligen inte har några gränser låter rätt mycket. Speciellt sedan jag började röka då jag blev helt slemfylld och blev tvungen att harkla och spotta hela tiden. Kanske röker fler män? (fast det gör de inte, fler kvinnor röker). Sen slutade jag röka och blev gravid, där kan vi prata om att låta! Jag säger numera “ohej” när jag reser mig och det kommer konstiga stön ständigt och jämt. Men det kan ju inte vara därför män låter mer.

Jag går bet på denna fråga men om jag skjuter

To the Very envelope pharmacy without prescription pharmacy online But it to works!

från höften så tror jag helt enkelt att det är en del av den manliga könsrollen eller snarare att det inte är en del av den kvinnliga. Det är alltså inte män som låter mycket utan kvinnor som låter lite. Förutom rökande och gravida då, vi är redan på den äckliga låtande sidan. Sen borde alla ta hänsyn och inte spotta inomhus eller harkla sig jättehögt på andra sidan bokhyllan så att den gravida bibliotekarien blir jätterädd och skriker och ökar ljudmängden ännu mer. Det är bara onödigt.

Vad vill du mer att rådet ska svara på? Skicka din fråga till fraga@mintmag.se. Rådet är Siska Humlesjö och Ida Nordén och de kan allt!

Illustration: Maja Nilsfelt Berzelius