Rådgör med rådet – Säljarsex

Vad är grejen med att hojta den andres namn under sex egentligen?

Ibland på film ser man att folk säger varandras namn under sexakten. För mig verkar detta väldigt märkligt och onaturligt. Man vet väl oftast vem man är där med? Jag tycker iofs att det är konstigt även när folk säger mitt namn i vanlig konversation, men ändå. Gör folk detta i verkligheten? Hur vanligt är det?
/”Say my name”

Säljare får ju lära sig att säga kundens namn hela tiden, det ger en känsla av gemenskap och kunden ska genom detta känna sig sedd.

Sedan vi började med namnskyltar på jobbet har jag lagt märke till några saker:
1. Män kan låtsas vara närsynta för att spana in ens bröst.
2. När någon, som tycker att den har rätt till det mesta, vill något använder den namnet ett flertal gånger i till synes onödiga situationer. Jag misstänker att detta är för att jag inte ska missförstå att detta är viktigt och att de har ögonen på mig och vet vad jag heter.
3. Stammisar som jag ofta pratat med även tidigare har nu börjat fråga efter mig när de inte ser mig.
Så sammanfattat, namn ger en känsla av närhet, av att se den andre eller blir sedd av den, det är ett rätt billigt trick för att visa på intimitet. Om det är vanligt att säga den andres namn under sex vet jag inte, jag tycker precis som du att det verkar lite sökt, det borde finnas andra viktigare saker att förmedla? Så antingen är det yrkesskadade säljare eller folk som vill ge dig en order. Eller kombinationen men det verkar ju väldigt ruskig! Eller så är det någon som är som jag, alltså ibland blir så glad över att jag minns ett namn att jag måste säga det högt. Dock minns jag sällan namnet på just den jag pratar med, vilket skulle kunna innebära lite jobbig stämning under en sexakt.

Vad vill du mer att rådet ska svara på? Skicka din fråga till fraga@mintmag.se! Rådet är Siska Humlesjö och Ida Nordén och de kan allt.

Illustration : Linda Vännström