Rådgör med rådet – Hur bli gay?

Jo, det är så här. Jag har alltid knullat män och känner mig hetero, typ, fast jag skulle vilja våga komma över spärren att ”bli” gay eftersom jag tror att min lutherska barndom sätter käppar i hjulen. Hur ska jag göra för att slippa män och bli gay?

Jag tror att det hjälper att testa att hångla eller ligga med tjejer som är du tycker är allmänt fantastiska. Sen kanske du blir kär eller så blir du kåt eller så kommer du på att det inte alls var din grej. Hur som så tycker jag absolut att du ska testa om det är något du går och funderar på. För att försöka råder jag till följande:
Först och främst, börja umgås med bra och vettiga kvinnor. Ett stort plus är om en majoritet av dem är lesbiska, eller i alla fall några. Det här har flera fördelar, min erfarenhet av att ha lesbiska vänner är att det är vanligare att dom har en feministisk grundsyn, bra musiksmak och är allmänt underbara att hänga med än random folk (män) på stan.

Var sen öppen med att du funderar över din sexualitet och funderar på hur det skulle vara att ligga med/bli kär i en tjej. Så länge du är öppen med att du inte är säker så har du nämligen varit schysst även om du kommer på att det här med tjejer inte alls är din grej. Dessutom kan jag nästan lova dig att du har fått ett gäng bra och fina vänner som du kommer ha roligt med i all evighet under tiden du jobbat på att komma på svaret på din fråga. Sen är det liksom bara att köra på. Lesbiska kvinnor är som folk i allmänhet och en del av dom gillar att ligga, och några av dom skulle säkert kunna tänka sig att ligga med just dig. Sen är det väl som vanligt, någon raggar på dig eller så raggar du upp någon, ni hånglar, ni blir kåta (eller inte och du går hem och kolla på Parks and Recreation istället), ni ligger och om du tycker det är gött kanske ni ligger igen. Sen kan det gå hur som helst, som med det mesta. Kanske kommer du på att det inte alls var din grej, eller så har du hittat ditt livs bästa ligg, eller så faller du handlöst och finner några månader senare dig själv djupt förälskad i en kvinna som gillar långa bad och extra mycket smör på frukostmackan.

Glöm sen inte följande:
Det är sällan kul att ligga med någon första gången.
Bara för att du inte tänder på en kvinna betyder det att du inte tänder på någon kvinna. Du kanske helt enkelt inte gillar liberaler som jobbar med ekonomi oavsett om dom är kvinnor eller män. Eller så kanske du gillar kommunister i vita bandtröjor oavsett vad dom har för kön. Var så ärlig du orkar och kan med att du inte är säker utan att du testar. Då kan den du ligger med/dejtar själv välja hur mycket den vill investera i dig.

Du behöver inte sätta dig i ett fack som hetero eller inte om du inte vill, vare sig för dig själv eller inför andra. Vem du väljer att vara kär i har bara du, och kanske den du är kär i, med att göra.
Ha roligt. Tvinga inte dig själv att ligga med någon som inte gör dig kåt. Ligg för att du inte kan låta bli, bli kär och häng med folk som är snälla och som gör dig glad.

Har du en fråga som du vill att rådet ska svara på? Mejla till fraga@mintmag.se. Rådet är Siska Humlesjö och Ida Nordén och de kan allt!

Illustration: Helena Blom

2 Kommentarer

  1. josefin

    Jag vill bli gay med en tjej jag älskar tjejer jag vill hångla det är svårt att hitta någon som vill det snälla jag vill ha det snälla hjälp mig att hitta någon jag heter josefin

  2. josefin

    Jag är 13 år snart