Header_otyg.png

Veckans video – vecka 36/2012

Screaming Females – It all means nothing & Leave it all up to me

September månads tema här på Mint är alltså skräck, och i och med detta kommer de videos som vi tipsar om här under vinjetten ”Veckans video” på ett eller annat sätt syfta till att väcka de där känslorna som en oftast relaterar till detta begrepp – fasa, skrämsel, fruktan, rädsla och så vidare. Och vad kan vara bättre att inleda detta veckans videotema med inte mindre än två musikvideos med det New Jerseybaserade punkrockbandet Screaming Females som enkelt går att klassificera som just skräck?

OBS: Känsliga personer bör ej titta på dessa musikvideor!

Videon till låten ”It all means nothing” börjar som en galen kattpersons (läs: min) dröm då det visar sig att Screaming Femalesfrontfiguren Marissa Paternosters rum till bredden är fyllt med katter. Fluffiga, söta, klappvänliga – och framför allt – levande katter. Men det dröjer inte länge förrän vi tittare och de övriga två medlemmarna i Screaming Females (King Mike och Jarrett Dougherty) förstår varför deras bandmedlem har katter på sitt rum. Det är nämligen så att Marissa Paternoster utvecklat en kärlek till kattkött. Förfärade av upptäckten bestämmer bandkamraterna sig för att stoppa henne på det enda sättet som verkligen garanterar att hon aldrig någonsin kommer få möjlighet att fortsätta med sin makabra matvana.

 

Händelserna i videon ”Leave it all up to me” utspelar sig sex månader senare då Marissa Paternosters kvarlevor hittats och ett gäng gothkids bestämmer sig för att återuppliva henne från det döda. Ritualen lyckas och Paternoster – nu som zombie – stiger upp ur sin grav. Kort  därefter inleder gotharna fas två i deras hämnduppdrag. Efter att (mer eller mindre) subtilt låtit King Mike och Jarrett Dougherty veta att Marissa Paternoster kommit tillbaka bryter de sig in i deras hus och övermannar dem. De binder fast dem och klär ut dem till katter och väntar på att den hungriga Marissa-zombien kommer hem…

Har du en video som du tycker borde väljas ut, en som är skräck? Kanske ditt eget bands? Lämna en kommentar här nedan eller tweeta till Pophannah!

Kommentera