Rådgör med rådet – Det snabbspolande livet

Är det sant att tiden går fortare när man blir äldre? Går det bara fortare och fortare tills man dör? Hur fort går egentligen en dag när man är 85?
/Stressad

Alltså nej, en dag har ju samma antal minuter oavsett var på kurvan du befinner dig. Men här är lite tips på saker som gör att det känns som om tiden går långsammare:
1. Ha tråkigt, se till att inte göra något. FÅNGA INTE DAGEN!
2. Längta till något som ska hända, fokusera inte på nuet utan på något som är i framtiden, till exempel en rolig fest. Viktigt är att inte tänka på allt som ska göras före det du längtar till, då är tiden där och rinner förbi igen (som sand i våra timglas fast jättefort!)
3. Kör med upprepningar, gärna av tråkiga saker.
4. Försök att inte förverkliga dig själv så mycket!

Jag tror att känslan av lite tid är som störst där i mitten av livet för att avta när vi blir äldre och skröppligare. OBS, skröpplighet är en stor del av lösningen på att få känslan av ett längre liv. Efter att ha försökt byta schemalagda tider med ett gäng pigga pensionärer vet jag att de är långt mer upptagna än vad jag någonsin varit! Däremot, är du skröpplig och äldre går nog tiden ofta långsammare.

Vad vill du mer att rådet ska svara på? Skicka din fråga till fraga@mintmag.se. Rådet är Siska Humlesjö och Ida Nordén och de kan allt!

Illustration: Peter Lundgren