Festivaltips: Hultsfredsfestivalen

Hultsfred har flyttat till Stockholm. Allt är upp och ner. Men gott om band finns det att se. Vi ger våra bästa tips såklart. Börja med att sätta på denna pepp-playlist och kolla sen igenom våra festivalschema-kronologiskt ordnade tips! Om ni är på plats redan från start på torsdagen föreslår vi att ni börjar såhär:

Say Lou Lou
För att det är ju oemotståndligt med tvillingsysterduos plus att det som Kitsuné gillar, gillar vi. Hitlåten heter Julian.
Torsdag kl 13.00

Mew
Rockig crescendo-pop när den är som bäst. Att lyssna på varma sommardagar när man tjuvröker och dricker folköl i sitt vidöppna fönster. Eller när man åker spårvagn hem själv igen medan solen går upp. Lyssna på till exempel den här.
Torsdag kl 15.45

Two Door Cinema Club
Eh, egentligen mest för att den här remixen är en så sjukt peppig dansgolvslåt.
Torsdag 20.45

Phoenix
Erkänn att ni inte heller kan komma på ett enda franskt band till som ni gillar förutom Phoenix. Plus att de är liksom lent mjuka och glada och deppiga på samma gång, som här.
Torsdag kl 23.30

Första festivaldagen avslutas relativt tidigt för att vi inte ska ta ut oss i förskott. Ni vet, som när man ska springa ett maraton och inte för ha för hög hastighet redan i början.

YAST
Från Sandviken till Malmö och sen rakt in i diverse 80-tals-reverb-pophjärtan. Alltså man blir ju ändå lite glad när man lyssnar på t ex den här lite fåniga låten om åldersångest. Plus att en av dem har JÄTTEBLÅTT hår som man kan kika på medan de spelar.
Fredag kl 16.00

Kings of Convenience
Har de inte skapat typ som en egen genre? Alltså om man kollar t ex ”related artists” på Spotify så låter ju de andra inte alls som detta band som ungefär ALLA verkar gilla. Jag gillade dem förstås först, men sen kom den här hitlåten och förstörde allt.
Fredag 17.00

På fredagskvällen kommer en av festivalens stora krockar. Hur ska detta hanteras? Mycket oklart. Vi har å ena sidan:

My Bloody Valentine
Denna gamla kärlek som fått ljuda genom tonårsrum och ge soundtrack åt intensiva humörsvängningar och utsvävningar vill man liksom gå och se för att tillfredsställa inte bara sitt tonårsjag.

…och å andra sidan:

Savages
Denna nya men efterlängtade kärlek som är ungefär skitcoola skulle eventuellt kunna kvala in på en topplista och ge en nån slags uppenbarelse live.
Båda banden alltså på fredag kl 18.15.

The Flaming Lips
En annan gammal favorit får avsluta fredagen. Det är ju alltid kul att kolla på band som bildades INNAN MAN FÖDDES. Förstår ni hur svårt det är att ta in egentligen? De har släppt ca tusen album och gör typ rock med roliga ljud som handlar om lite konstiga saker. Vill mest att de ska spela Yoshimi-låtarna.
Fredag kl 01.00

På lördag finns det ingen tid för att ligga och dra sig, sova kan man göra när man är död!

Wintergatan
Vi hoppas på sol och maxat antal instrument på scen. Läs vår intervju här.
Lördag kl 13.00

NONONO
En för oss tidigare helt okänd trio men det här låter ju onekligen lovande.
Lördag kl 14.45

Tegan & Sara
Planerar att stå och stirra helt starstruck på dessa två i en timme och fem minuter. Obs helgens andra tvillingsysterduo! Så himla vinnande koncept. Alltså det är inte bara det förstås. Har även hört att de gör fantastiska mellansnack.
Lördag kl 18.15

Band of Horses
Den perfekta avslutningen på festivalen blir detta gäng skäggiga män med rutiga skjortor som gör så sjukt hjärtskärande melodier att både emos och stenhjärtade börjar grina. Lyssna bara på denna.
Lördag kl 22.15