Intervju: Say Lou Lou

Drömpopduon Say Lou Lou berättar om arbetet med nästa års debutalbum. Och varför vi inte får veta vem Julian är.

Premiärspelning på förra årets Popagandafestival, två Europaturnéer, BBC-utnämning som mest hajpade 2013, Kitsuné Records-släpp och flitig P3-rotation. Tvillingarna Elektra och Miranda Kilbey i Say Lou Lou har hunnit med mycket sedan de la ut låten Maybe You på Soundcloud för ett år sedan. Mitt i brinnande festivalförberedelser fick vi en pratstund med Elektra Kilbey, ena halvan av syskonduon.

Ikväll spelar ni på nya Stay Out West-scenen Rondo. Vad vill du att publiken ska uppleva när de ser er live?
– Jag vill att publiken ska känna sig påverkad eller berörd på något sätt, antigen rent emotionellt eller att de vill dansa när de hör vår musik.

Ert debutalbum kommer nästa år, var är ni i arbetet just nu?
– Vi är i den kreativa slutfasen där vi håller på att skriva de sista låtarna till albumet och skapa allt som hör till musiken.

Vi är så nyfikna, hur kommer det att låta?
– Åh, det är så svårt att beskriva hur det kommer bli, för vi vet inte ens själva förrän det är helt färdigt. Men det kommer definitivt vara ett album uppbyggt av popmelodier och drömska musikbakgrunder.

Du och Miranda är tvillingar, med vad är de största skillnaderna mellan er? Och hur visar det sig när ni skriver musik och turnerar tillsammans?
– På scen är Miranda dominant, i studion är jag dominant. Hon har en starkare röst, och jag en mer känslosam röst. Hon är fantastisk bra på det kreativa arbetet utöver musiken, medan jag är praktisk och dealar bra med utomstående samarbetspartners. Vi bråkar otroligt mycket och det kan vara lite påfrestande för folk omkring oss, men vi löser det lika snabbt som det blossar upp.

Vad tycker du att man ska se på Way Out West, förutom Say Lou Lou såklart?
– Cat Power, Bat For Lashes, Giorgio Moroder, Abdulla Rashim, El Perro Del Mar, Haim, Lune och så vidare. Många bra bokningar i år om jag får säga det själv!

Till sist, vem är Julian?
– Hemlis…

Say Lou Lou spelar tillsammans med Austra på Way Out West fredag kl 00.15.