Vad har du på dig?

Det där med att klä sig för festival. En vill ju vara bekväm, och det är ju inte fel att tänka praktiskt för att inte riskera att bli varken för varm, kall eller blöt. Men framför allt vill en ju se snygg ut. Vi har stoppat några personer som har lyckats med åtminstone det sistnämnda.

Matthias har på sig keps och linne från Weekday. Byxorna är från H&M och på fötterna har han ”tjejskor” från Rizzo. Hans musikaliska stilförebild är mannen som han är på väg att se när vi hittar honom, Giorgio Moroder.

Linnea, till vänster, har på sig jeans och linne från H&M och Vans på fötterna. Urvalsprocessen beskriver hon som ”det som ligger längst upp i garderoben”. Linneas musikaliska stilförebild är Hayley Williams i bandet Paramore.

Emma, i mitten, har på sig ett linne från Weekday och kjol från H&M. Jackan är från okänt ställe och skorna är Converse. Även Emma har Hayley Williams som stilförebild.

Alexandra, till höger, har på sig sin favoritfestivalklädsel. Hon har ett linne från H&M, sin pojkväns skjorta, shorts som hon har fått från en kompis och Puma-skor på fötterna.

Hampus gillar att klä sig i mycket färg. Det beskriver hur han är på insidan, säger han. Han har på sig ungefär samma kläder som han brukar till vardags, förutom jackan som är hans typiska festivaljacka. Det mesta Hampus har på sig är second hand. Halsbanden och armbanden är egengjorda. Han tycker att Håkan Hellström har snyggast stil av WoW-artisterna.

Vanessa, till vänster, beskriver sin stil som ”punk-rock”. Hon har på sig linne och byxor från Bik Bok. Jackan är från Cubus, hatten kan vara från H&M eller Top Shop och skorna är Converse.

Maria, i mitten, väljer kläder som ger henne styrka och gillar mycket mönster och färger. Hon beskriver sin stil som ”afro-hipster-hippe”. Kläderna är från Forever 21 och skorna från Vagabond, örhänget är från Zara.

Anna, till höger, tycker att Vaz är det snyggaste bandet på festivalen. Hon har på sig en blus från Bik Bok och kjol från Indiska. På fötterna har hon Converse och väskan är från H&M.

Lena säger att hon ”anstränger sig för att inte se tantig ut”. Hon har på sig en sammetsrock inköpt i Santa Barbara och en Serengeti-tröja för att hon gillar dem. Byxorna är Dream Jeans och sandalerna är från Frankrike. På huvudet har hon en Stetsonhatt. Lenas stilförebild är Kapten Röd.

Niklas har på sig ett basketlinne med ett Boston-lag, gamla jeans och second hand-skor som han tror är Fred Perry. Han har blåvita strumpor som dock inte är IFK Göteborg-relaterade. Hans stil är ”inte alltför genomtänkt, lite åt slackerhållet”. Niklas gillar Pavement-sångaren, Stephen Malkmus stil.

Tilda har redan blivit stoppad av fotografer flera gånger under festivalen när vi frågar om vi får fota henne, så hon posar vant. Hon har på sig Buffalo-skor från Amsterdam, sportstrumpor, kjol från Zara och second hand-linne. Hon har även ”asmycket smycken”. Tilda beskriver sin stil som ”cool” och har Grimes som stilförebild.

Text: Sara Abdi

Fotografi: Karen Canales