Header_otyg.png

Att äta en festival

MINT

Att Way Out West har gått och blivit vegetarian tycker Mint är bra. Grön mat och bra musik är ju lite av det vi gillar mest. Så vi inledde vår festivalhelg med ett litet mattest.

grillad macka med tofu och olivröra

Testpanelen gick till Göteborgs kanske mysigaste fik för att planera sin festivaldag. Celina valde att inleda matdagen med en nätt macka, och stockholmaren tyckte att Göteborg hade en del att komma med.

Plats: Two little birds, Andra Långgatan 5
Mat: näktergal – grillad macka på surdegsciabatta med tofu och olivröra och en liten sallad till. (vegan)
Pris: 65 kr
Smak: 4/5 – fräsch och krispig!
Utseende: 4/5
Mat för pengarna: 4/5 – i Stockholm är allt dyrare!
Egen kommentar: fin inredning och trevlig personal!

tzayspett med bulgur och fetasallad

Sedan var det ju dags att bege sig till området och se lite band. Men först ville Emma äta. Emma säger sig vara väldigt okräsen och gilla precis all mat. Det är ju inte riktigt sant. Men tzay gillar hon nästan jämt.

Plats: Wasa allés mattält vid Linnéscenen.
Mat: tzay-spett med bulgur, sallad, fetaost & tzatziki. (vegetarisk)
Pris: 90 kr
Smak: 4 – vällagat, tzay är ju alltid gott. Kunde ha marinerat den dock. Ambitiös sallad!
Utseende: nästan en 5:a! Väldigt fint.
Mat för pengarna: 5 – fyra tzayspett liksom!

Nudelsallad m mangodipp, samosas, vårrullar

Sedan var det Marias tur att äta. Om den förra testaren var den okräsna, så ställer Maria högre krav på sin festivalmat. Och bara för att WOW har gått och blivit vegetariskt betyder det ju inte att det automatiskt finns så mycket att äta för en hungrig vegan.

Plats: Wasa allé vid Azaleascenen.
Mat: nudelsallad med mangodipp, samosas och vårrullar. (vegan)
Pris: 80 kr
Smak: 3 – smakar mest chili och lök och kallt. Vårrullarna och samosas smakade lite mer.
Utseende: 3 – samma färg på allt.
Mat för pengar: 3,5 – jag blev ju typ mätt.
Egen kommentar: rekommenderar nåt annat vegant. Proteinlöst.

Marinerad tofu

Malin valde att äta medan hon kollade på Vånna Inget. Malins vanligaste klagomål på köpemat är att portionerna är för små.

Plats: ”Mat och dryck-tält på området, deluxe-menyn”
Mat: Marinerad tofu med lyxsallad, äpple- och dillvinägrett, cashewnötter och stekt färskpotatis. (modifierad till vegan)
Pris: 85 kr
Smak: 4/5 – fick ta bort myntayoghurten som egentligen ingick på grund av att den ej var vegan, vilket gjorde att den blev lite torr. Men mycket god tofu och bra blandning av många ingredienser. Fin touch med jordgubbarna.
Utseende: 5/5
Mat för pengarna: 3/5 – lite dyrt, som allt annat, och den stora andelen sallad gör att man inte direkt står sig.

Grillad halloumi

Marie är en av de där som ständigt lägger upp fantastiska matbilder på Instagram. Så klart att hon skulle vara med och testa festivalmaten!

Plats: ”Mat och dryck-tält på området, deluxe-menyn”
Mat: grillad halloumi med grillad färskpotatis. (vegetarisk)
Pris: 85 kr
Smak: 4/5 – bra tillagat, lagom stekyta och lagom med halloumi (tre stora bitar). Rolig sallad med basilika och tomater, men lite för lite dressing.
Utseende: 5/5 – fräscht och fint.
Mat för pengarna: 4/5 – lagom stor portion, men lite dyrt.

BBQ-burgare med cheddarost, coleslaw och chips

Lina gillar burgare nästan lika mycket som hon gillar chips. Så hon hittade den perfekta kombon på menyn.

Plats: Wasa allé vid Azaleascenen.
Mat: BBQ-burgare med cheddarost, coleslaw, bifftomat, syrad lök och chiligurka. Serverat med gräddfilschips. (vegetarisk)
Pris: 85 kr
Smak: 4/5 – väldigt, väldigt gott! Schysst burgare, saftig och med mycket sås.
Utseende: 4/5 – på en festivalskala alltså…
Mat för pengarna: 4/5 – mycket burgare för pengarna.

red hot chorizo

En blir hungrig av att festivala en hel dag, så på natten efter klubbandet hade Sara gärna ätit en sån här. Dock blev det inte så den här gången, så just den här korven testades vid ett tidigare tillfälle.

Plats: Jonsborgs gatukök, Kungsportsavenyn 39
Mat: ”Red hot chorizo” med stark senap, ketchup och rostad lök (vegan)
Pris: 39 kr
Smak: 2/5 – antingen råkade det bli fel korv eller så kan det här vara den mesigaste rätten med epitetet ”red hot” någonsin. Enda styrkan kom från senapen. Annars helt okej korv. Bra köttighet.
Utseende: 3/5 – svårt att få en korv med bröd att se snyggare ut än just en trea.
Mat för pengarna: 4/5 – andra ledtråden till att det här inte var någon ”red hot chorizo” var att den bara kostade 25 kronor just den här kvällen. Och en kvarts hundring var den lätt värd, trots avsaknad av hetta.

Related Posts

En Kommentar

  1. Pingback: Way Out West genom instagramfilter | Mint

Kommentera

*