Vad har du på dig?

Festival är ett utmärkt tillfälle för modespaning. Om det beror på att festivalbesökare klär upp sig eller om det beror på att festivaler i allmänhet, och kanske Way Out West i synnerhet, har en tendens att samla människor med intresse för fashion, det vet vi inte. Men vi har träffat några av dem.

Anders har på sig skjorta från Mangle Vintage och beskriver sin stil som ”retrorock” eller ”vintageskeppare”. Höjdpunkt under festivalen är The Black Keys.

Jonelle har på sig kläder från Topshop, Indiska och American Apparel. Beskriver sin stil som second hand/casual och ser mest fram emot att se The Black Keys.

Lovisa har kläder från second hand och Weekday. Beskriver sin stil som ”billigt” och har bestämt sig för att inte köpa några nya kläder. Ser mest fram emot att se De La Soul.

Kajsa har klänning från Bikbok och skor från England. Hon beskriver sin stil som rock/pop. Kajsa är på sitt första Way Out West och ser mest fram emot att se Blur.

Pontus har på sig kläder från Myrorna och Emmaus. Halsbandet är en present från en vän. Pontus ser mest fram emot att se Ben Howard.

Niklas har på sig tshirt från Beyond retro och 501:or från Gränna. Beskriver sin stil som ”obrydd” och ser fram emot att se The Black Keys.

Ida Augustsson har på sig en topp från La Redoute kompletterad med egenhändigt sydd volang, byxor från Zara och kavaj från MQ. Väskan har hon sytt själv och skorna är från Din Sko. Ida brukar säga att hennes stil är ”hipstergoth” och under festivalen ser hon mest fram emot Blur pga nostalgi samt Kraftwerk. Sen hoppas hon komma in på nån av klubbspelningarna.

George från USA har på sig Cheap Monday-jeans från en boutique i Chicago, skjorta och t-shirt från Urban Outfitters och skor från Vans store. Stil? ”Åh jag är väl hipster? Nej skriv inte det!” Banden han vill se är Black Keys, Refused, Bon Iver och Miike Snow.

Ida som jobbar med Popkollo har tischa som är second hand och resten är H&M eller Carlings. Halsbandet är en present från en vän som köpt den på anarkobokmässa. ”Jag ser nog ut som en feminist. Jag försöker vara medveten.” Ida vill se Feist, Ane Brun, First Aid Kit och Laleh.

Louise jobbar med mobile art productions och har på sig kjol från Weekday, tröja från Acne och kavaj från Monki. Ringar från Vivienne Westwood och K/ller. ”Jag kan inte riktigt bestämma min stil” säger Louise som ser fram emot Bon Iver och Kraftwerk.

Fotografi: Karen Canales