Way Out West 2012: Att-göra-lista

Vi är väldigt förväntansfulla och vi sliter våra hår för att försöka få ut det mesta och bästa av årets festival. För att minska den där ständiga rädslan över att kanske missa årets bästa spelning som brukar infalla under de här hektiska festivaldagarna hade redaktionen ett rådslag där vi kom fram till att detta bör hinnas med, allraminst:

TORSDAG:

– Bitchkram11.00 Bio Roy. En film som verkar sådär besvärande och fin på samma gång.

– Florence & The Machine19.10 Flamingo . Ja men ”Shake It Out” har en väl gråtdansat till ett par gånger?

– Art of the Streets livegraffitti på festivalområdet, alla dagar. Det är ju om inte annat väldigt intressant att se ett konstverk växa fram under tre dagar, skapat av sex olika människor.

– Refused – 20.30 Azalea. Tycka vad en vill om reunions och speciellt Refuseds efter deras mycket bestämda avskedsbrev, men efter rapporter om FANTASTISKA spelningar och ett band som är bättre nu än nånsin är det ju svårt att låta bli att se detta gäng som antagligen är anledningen till att alla dina vänner är veggos. Synd bara att det är så stor scen att det nog inte hörs när det häcklas om kvinnlig list.

– Purity Ring – 23.15 Annedalskyrkan. Musik som låter som rökmaskiner och discoljus ser ut kan väl aldrig bli fel i en kyrka.

– Savages00.15 Park Lane. Postpunk av Joy Division-typ, livevideos skvallrar om en intensiv spelning!

– Zhala00.45 Trädgårn. Vi har bara hört och sett videon till Slippin Around men det räcker för att övertyga om att det kommer att bli en fantastisk spelning.

– Chromatics01.30 Storan. Dyster elektrodisco och så var det ju det här med soundtracket till Drive. Plus att de gjort en Bruce-cover!

– Cloud Nothings01.45 Trädgårn. Som Nirvana korsat med Harry Potter.

 

FREDAG:

– Pojktanten – 11.00 Bio Roy. Om du missade den på Göteborgs Filmfestival är det bara att se den nu!

– Ai Weiwei: Never Sorry 18.00 Bio Roy. Om konst och censur i Kina!

– Feist – 19.15 Flamingo. Vi hoppas att hon har med sig ljusprojektionerna som en kunde se i dokumentären ”Look at what the light did now”.

– Best Coast – 21.00 Linné. För vi är också på bästkusten nu. Eller för att de är så orimligt charmigt somrigt slamrigt poppiga att vad det än är för väder får en sol i sinne när en lyssnar på dem.

– Rotfruktschips – Vi hoppas de sjukt goda men lite dyra rotfruktschipsen är kvar för inte ska vi missa fredagsmys med chirre bara för att vi är på festival.

– Blur 22.15 Flamingo. Nä men det räcker kanske att vi säger att en i redaktionen fortfarande har en tonårsidolcrush på Graham Coxon?

– I Break Horses23.00 Linné. Drömskt, shoegaze och sjukt fint mest, bland det absolut bästa på topplistan från 2011.

– Summer Camp00.15 Trägårn. Ljuvt bitter honungsstämma över medryckande popslingor har en ju aldrig kunnat värja sig mot.

– Iceage – 00.45 Jazzhuset. Skitsmå danskar som verkar vara en liten punkdistexplosion live.

– Django Django – 01.30 Park Lane. Glatt och skramligt men ändå liksom elektroniskt och lite stämsånger på det, ah ni vet sånt som alltid brukar alltid bli bra live!

– Niki and the Dove01.44 Trädgårn. Bombastiskt, teatraliskt, fantastiskt.

 

LÖRDAG:

– Picnic – i gräset precis utanför området. För det måste hinna skvallras och jämföras spelscheman och umgås med de stackare som inte har festivalarmband.

– Love always, Carolyn – 11.30 Hagabion. För att kvinnorna bakom männen nästan alltid är intressantare.

– Behandla oss inte som djur – 15.00 Hagabion. Om organisationen Pantrarna i Göteborg!

– Frida Hyvönen – 15.10 Flamingo. Vi kan faktiskt inte få nog av Frida, hennes piano eller guldmantel.

– Mogwai – 21.00 Linné. Instrumentalt, hypnotiskt och jävligt bra! Dessutom hade de en fin cykelprojektion senast de var i Göteborg.

– Silent Disco III – Yaki-Da. Det verkar för bisarrt för att inte testa ett dansgolv där alla lyssnar på musiken i sina hörlurar! Eller bara titta på eftersom du utan hörlurarna bara ser ett gäng som dansar i all tysthet med hörlurarna på.

– The Suzan00.00 Trägårn. Typiskt bra att göra handklapps-pogo-dans till!

– Sandra Mosh – 23.00 M2. För vi vill ju dansa!

– Gnucci00.30 Världskulturmuseet. Så jävla oemotståndlig och får vem som helst att dansa sig svettig, peppen är hög redan nu.

– JonsborgKungsportsavenyn 39. Det är så sällan redaktionen är i närheten av avenyn på lördagnätter så här ska ätas vegkörv!

Ja, det var den nätta lilla listan, vad har vi nu missat som vi borde skriva upp tycker du? Tipsa oss gärna!