Mintstagram recenserar Way Out West

Vad vi såg på Way Out West? Vad har vi INTE sett? Några fick vi till och med på bild till vår Mintstagram. Här har vi samlat vår festival i bilder och snabbrecensioner. Om du inte redan följer Mint på Instagram finns vi på @mintmagasin.

Mint är på plats och väntar på start vid den nya minsta scenen Dungen.

Sandra Mosh ger perfekt eftermiddagshouse på Dungen. En vill lägga sig och ta en disco nap till detta. Det är alltså inte ett dåligt betyg, det är bara den tiden på dagen då mys kommer först.

Yung Lean, 4 teh kids. Sad boys verkar inte alls så ledsna när de mottas av en publik som verkar kunna alla texter. Minsta scenen är för trång för detta, men det ger å andra sidan riktig klubbkänsla mitt på eftermiddagen.

Neneh Cherry får klara sig utan Robyn som gäst – avslutar gött med Buffalo Stance! (men är inte Linnéscenen mindre än vanligt?)

Norska Highasakite spelar på Pustervik – väääldigt längesen ett band överraskade på det här sättet! Pepp! Riktigt stämningsfullt och energiskt, gitarr med stråke, blås samt trestämmig sång.

Inleder andra dagen på #wowgbg med film! Dokumentär om Vulkano och där står Alexandra Dahlström och presenterar filmen!

Gamla tonårsidolen Conor Oberst spelar numera under eget namn. Halvslö publik njuter av solen och låtar som låter ungefär som alltid – fast ser han inte lite äldre ut..? Förlåt Conor. Kanske vi gör allihop.

Mapei och hennes dansare showar loss på Linnéscenen. Väldigt svettigt härinne nu hörrni. Men GÖTT.

Future har strul med ljudet och hörs knappt i micken, men basen får som utlovat hela skogen – och publiken – att lyfta rötterna och hoppa.

Annika Norlin lyckas på något magiskt sätt få spelningen på Linnéscenen att kännas otroligt intim, med otrolig närvaro och engagerad publik som applåderar typ tre gånger per låt. Även ett litet gäng publik på scen, projicerade texter som backdrop – karaoke! – plus massa gäster. Superfint.

Vulkano. Sveriges bästa punkband.

Real Estate avslutar Stay Out West på Pustervik och gör det med riktigt go feeling.