Hejdå Sara, Emma, Karen & Raisa

Nu är det dags för oss att säga hejdå på riktigt. Vi fyra har valt att sluta i Mint-redaktionen för att ha tid med andra roliga saker. Vi tackar alla er läsare, skribenter, illustratörer och alla som peppat oss under den här tiden. Men innan vi loggar ut – en liten minneskavalkad:

Sara Abdi
Vad jag gjort i Mint: Jag var med och startade upp tidningen. Jag började som textredaktör, efterhand ändrades min titel till ”redaktionschef”. Det betydde inte att jag chefade särskilt mycket mer, men det lät helt klart fräckare.
Om jag måste välja ett favorittema, faller valet på: Tema Hål var ett riktigt roligt tema. Hål tolkades på alla möjliga sätt och fick mig bland annat att upptäcka Parks and Recreation och att ännu mer frukta ett eventuellt framtida barnafödande.
Val av bästa Mint-minne: Releasefesten på Stearin. Den föregicks av månader av stress och en känsla av vi-kommer-aldrig-att-hinna-få-ihop-den-här-himla-tidningen, men det gjorde vi! Sjukt fint när ens lilla bebis äntligen låg uppe för alla att beskåda.
Några väl valda ord till efterträdare: Ha roligt och glöm inte att fira när saker går bra!

Emma Backman
Vad jag gjort i Mint: Textredaktörat tillsammans med Sara och Gustav, spelat skivor en och annan gång på fester och gjort några misslyckade försök att starta podd.
Om jag måste välja ett favorittema, faller valet på: Knut. Så himla omöjligt tema, men våra skribenter och illustratörer löste det änna riktigt bra.
Val av bästa Mint-minne: Hipsterbingon på Way Out West 2012. Kanske världens roligaste festivalsysselsättning!
Några väl valda ord till efterträdare: Carpe diem!

Karen Canales
Vad jag gjort i Mint: Jag var med och startade upp tidningen. Formgav Mints hemsida tillsammans med Klara Persson och Peter Lundgren. Jobbat som bildredaktör och formgivare i Mints dagliga arbete.
Om jag måste välja ett favorittema, faller valet på: 
Tema hål, blev en kul blandning av inlägg.
Val av bästa Mint-minne: Bevakningen av Way out west 2013 och Mints 1-års fest.
Några väl valda ord till efterträdare: Ha en öppen kommunikation och glöm inte att ha roligt ihop!

Raisa Pennanen
Vad jag gjort i Mint: Var med och startade tidningen, var med i redax och hittade på teman och sen blev jag även nånsorts koordinator och kommunikatör vilket innebar att jag styrde upp scheman och höll koll på att allt publicerades enligt planeringen, sedan twittrade, facebookade och instagrammade jag å Mints vägnar. Plus skrev texter och illustrerade lite.
Om jag måste välja ett favorittema, faller valet på: Djur! För internetdjuren, djurnagellacket och konstgjorda-medusoid-texten! Eller kanske för att jag fick göra en playlist med låtar om djur.
Val av bästa Mint-minne: Releasefesten! Vi skulle äta på Kellys innan och min mat var jättesen så jag höll på att bli sen vår egen release och samtidigt var jag så nervös så jag höll på att kräkas upp min fajita pita. Tills vi kom till Stearin och Emerentia hade fixat asfint och typ alla en kände var där och smygläste Mint i smartphones och drack gratisöl.
Några väl valda ord till efterträdare: Bli bästis med excel, kalendern och internet i allmänhet.

<3 <3 <3 <3

Illustration: Peter Lundgren. Peter har tillsammans med Karen och Klara Persson gjort Mints hemsida och han har även gjort en hel massa illustrationer, bland annat till råd om telefonetikett och till en text om Skunks återuppståndelse.