Alla gubbars uniform

Mint hittar västkärlek på Instagram.

Instagram är en perfekt plats för lustiga temakonton. Succékoncept som exempelvis ”djur på djur”, vilket tidigare gjort sig bra i bloggform, kommer än mer till sin rätt i ett snabbt bildflöde. Ibland får ett tema också sitt eget liv, genom hashtaggar snarare än särskilda konton. Sedan länge är taggar för soluppgångar och molnformationer populära, och för riktige naturälskaren finns skäl att se närmare på #earthporn eller något av alla konton med det konceptet. Även om den mörka sidan av instagrams temavänlighet också gett oss kvinnohatarkonton som orsakar upplopp, så kan till och med anonyma uthängningar ta sig lite mer sympatiska uttryck.

Temakontot ”beigevest” går ut på just vad det låter som: bilder på beiga västar,var helst de påträffas. Miljöerna varierar men inte oväntat är de flesta som fångats på bild i detta plagg män, ehuru plagget är en gubbarnas uniform. Män i beige väst kan skymtas på köpcentret, i parken, på gatan, i kyrkan, på reservat för urinvånare i New Mexico, eller på torgmöten med Sverigedemokraterna. Den beiga västen hittas i såväl kraglös som med uppfälld krage, såväl i kostymskärning som ledigt hängande, och tunn såväl som med värmande vaddering, eller rentav som slipover.

Allra vanligast är förstås den klassiska praktiska modellen med massor av fickor, men om något visar beigevest med sitt västspaningsarbete att även denna modell förekommer i väldigt blandade utföranden. Kanske mest spännande är de extralånga modellerna som ibland skymtar förbi, som en väst men ändå samtidigt en rock! Extra roligt är det att se följare debattera på olika exempel om huruvida dessa specialare verkligen är beige väst nog för kontot.

Beigevest är en hyllning till ett plaggs samtidiga enhetlighet och mångsidighet, den fria uniformen för gubbar av alla kön och åldrar.

P. S. Du vet väl att Mint har Instagram? Vi mintstagrammar där som mintmagasin.

Illustration: Misha Kulikov